torsdag 22. mars 2012

Buenos Aires

Buenos Aires er ein stor by, og vaart foorste moote med den vart ikkje saa veldig positivt sidan me vart rana. Men nok om det. Me besookte dyreparken, ettersom Sondre ikkje hadde vore i ein foor var dette nesten obligatorisk. Me fekk sjaa eelefant og loove og tiger og kamel og apekattar og mange andre flotte dyr, inkludert ei gigantisk skilpadde. :)

Paa hostelet me budde paa, Che Lagarto, fekk me god hjelp av dei som jobba der. Spesielt Jeronimo som hjalp oss med mykje, triveleg kar. Me vart og godt kjendt med ein tyskar, Julian. Han budde paa samma rom so oss og mi brukte store delar av dagane ilag. Kjekt aa vera og bli litt ekstra godt kjendt med folk. Han hadde vore ute og reist i 3mnd og hadde sine siste dagar i B.A foor han reiste heim. 



Me brukte ein del tid paa den norske ambasaden for aa ordne nytt pass til meg. Foorst noodpass saa nytt elektronisk pass (som eg maa ha for aa komme inn i USA). Dette skal dei sende til ambasaden i Cuba saa eg kan hente det der ettersom eg ikkje er lenge nok i Argentina til at eg rekk aa faa det her.

Ellers har me gaat og sendt oss rundt i byen. Har vore paa ulike kjoopesenter og handlegater. Det eine kjoopesenteret er veldigt gamalt og har maleri liknande det sixtinske kapelet i taket. Stiligt. Hard Rock cafe var i det eine kjoopesenteret som me besookte, men det var altfor dyrt ifht vaart budsjett saa me berre saag oss om. Me reiste og til Obelisken som er i sentrum av B.A. Dette er ein statue som vart satt opp paa 400-aars markerigen for den foorste spanske busetningen i Argentinga. Den ligg mellom store vegar. Av.9.julio har paa det meste 16(!) filer der du kan kooyre bil atmed kvarandre. Ein stor veg midt i sentrum.



 


Me har besookt ein stor kyrkjegard der alle er begravd i smaaliknande hus oppaa jorda, helst for rike folk og ei gang bru som er ganske saa fin. 

Siste dagen vaar reiste me til El Caminito og det er eg veldig glad for at me gjorde. Her er alle bygningane fargerike med mange fargar paa kvart hus. Skikkeleg stilig. Det er og mange som dansar tango her. Fotball er ein stor del av Soor-Amerika og Argentina og. I La Boca som denne eine bydelen heiter er dei veldig flinke i fotball og det er her Maradonna er ifraa. 



Argentina er, som de kanskje har hooyrt, det landet i Soor -Amerika som et mest kjoot. Me maatte derfor ut aa ete ein skikkeleg biff. Det var kjempe godt, og billig. Me betalte 200 pesos for kvar sin store biff, pommesfrites og saus +++. Det utgjer 260 norske kr. Sondre var saa god og mett at han svetta masse paa baksida av laara. (Sjaa bilde). Hehe.



Me var glade daa me kunne forlate Argentina og sette kursen mot Peru. Oppholdet har vore fint, sjoolv om det bydde paa utfordringar.

Me hadde lite peng igjen, men ville proove aa kjoope oss noko mat paa flyplassen, dette var det me fekk: 



Adios Argentina. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar